NIEUWS

First Lego League

Vrijdag 12 december mochten twee teams van de DaVinci afdeling van OBS het Pluspunt meedoen aan de Rijnmondfinale van de First Lego League. Dit is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en de 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De 2 teams genaamd ‘F.O.R.C.E.’  en ‘de Smarties’  wilden graag als eenheid op deze wedstrijd verschijnen en Pauw Pakken heeft ze daarbij een handje geholpen. Beide teams hadden duidelijk voor ogen hoe de kostuums er uit moesten zien en aan de hand daarvan zijn de kostuums ontworpen en gemaakt! Team ‘F.O.R.C.E.’ verscheen geheel in smoking aan de start terwijl ‘de Smarties’ in hun kleurrijke onesies veel bekijks trokken.
Beide teams hebben uitstekend gepresteerd tijdens de Rijnmondfinale en team ‘F.O.R.C.E.’ heeft zelfs een mooie 3e plaats in het algemeen klassement behaald. Het team mag door deze topprestatie dan ook 7 februari, uiteraard weer in smoking, hun opwachting maken tijdens de Beneluxfinale in Almere!

Foto's The First Lego League

                                                                                                                                    

 
Theaterconcert “ Het uur van de stille planeet”.

Het weekend van 8 en 9 november stond al enkele maanden rood omcirkeld in de agenda van Pauw Pakken. Dit weekend stonden namelijk de theaterconcerten ter ere van het 100 jarig bestaan van muziekvereniging Na Lang Streven uit Klaaswaal op het programma!

Het script van “ Het uur van de stille planeet” werd speciaal voor deze jubileum concerten geschreven door Hanneke le Clercq en Pauw Pakken werd benaderd om de kostuums te ontwerpen en te maken. Natuurlijk wilden wij hier heel graag aan mee werken en al snel begonnen we met het lezen van het script. Na een eerste ontmoeting met regisseur Nataschenka le Clercq om haar ideeën over de karakters en de kostuums te bespreken begonnen bij ons de ideeën ook langzaam te komen en al snel stonden de eerste schetsen op papier! Omdat de theaterconcerten in een sporthal plaatsvonden moesten de kostuums allemaal een verbinding hebben met een sport. We hebben geprobeerd om de karakters en de sporten met elkaar te verbinden en zo werd de bediende van de koning bijvoorbeeld een american footbalspeler maar werd het kostuum wel gemaakt in zachte kleuren om toch de zachte kant van het karakter te benadrukken.

In de maanden voorafgaand aan de theaterconcerten werd er hard gewerkt aan de kostuums en werd er in eerste passessies hier en daar nog wat geschaafd aan de ontwerpen.
De kostuums kregen steeds meer vorm en al snel was het tijd voor de laatste doorpas voor alle acteurs en actrices.
Een paar kleine dingen werden in de week voorafgaand aan de generale repetitie nog snel in orde gemaakt en eindelijk was dan zaterdag 8 november, de dag van het eerste concert!

“ Het uur van de stille planeet” vertelde het verhaal van een in een torenkamer opgesloten prinses, een koning met hele gevoelige oren die eigenlijk geen koning was, een lieve oude min en een bediende en een hofnar die er met een ‘geluidenzuiger’ voor zorgden dat de koning werd verdreven zodat de prinses toch haar rechtmatige troon kon bestijgen. Ook het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest o.l.v. dirigent Michael Engelbrecht speelde een grote rol tijdens de concerten. Het orkest werd daarin bijgestaan door een uiterst fanatieke orkestmanager en een presentatrice met een enorm langdradig gevoel voor humor!
De voorstelling was op subtiele wijze doorspekt met historische feitjes uit het verleden van NLS en de aangepaste versie van het jeugdcorpslied en het optreden van oud-majorettes maakte de voorstellingen helemaal compleet.

Beide voorstellingen werden goed bezocht door enthousiast publiek en de acteurs en muzikanten speelden twee prachtige voorstellingen!

Pauw Pakken heeft heel veel plezier beleefd aan het maken en ontwerpen van de kostuums en wij willen muziekvereniging Na Lang Streven dan ook bedanken voor het vertrouwen in Pauw Pakken!

Foto's "Het uur van de stille planeet"